Üdvözlünk a Bosstaktika.hu-n!

Sok munka és idő befektetése után végre megnyithatjuk az oldalt számotokra.

Amint az az oldal címéből is kitűnhet, ez egy boss taktikai oldal, nagyon másodlagosan azért fontosabb híreket is meg fogunk osztani, illetve érdekességekkel is készülünk, mint például, hogy neves magyar progress guildek raidereit különálló interjúk keretében megszólaltatunk. Illetve szeretném a raidhez kapcsolódó achievementek teljesítésének leírásait is megosztani.

Természetesen az ilyesmihez hasonló ötletekből sok van, de egyelőre a fő célra összpontosítunk, hogy az éppen nyíló új raid – Battle of Dazar’alor – bossainak taktikáit minél előbb olvashassátok. Amikor ezt a bejegyzést írom, még csak 4 boss leírása van teljesen kész, de terveink szerint mire megnyílik a raid, az összes fent lesz az oldalon.

Azt azért elárulom, hogy egyáltalán nem egyszerű és nem is kevés idő egy boss taktikáját az oldalon található módon megcsinálni. Melinda (az oldal taktikai szerzője, progress raider) rengeteg PTR videót néz, képességekről olvas, aztán megpróbálja szavakba önteni a taktikát és egy (általatok nem látható) vázlatként elmenti az oldalon. Utána én nekiállok a formázásnak, a spellek ID-jának wowhead-en történő kikutatásának egyesével, hogy linkké alakíthassam őket (ezáltal jelennek meg a tooltipek). A kész taktikát beágyazom a menübe, a Főoldalon található sliderbe, stb. Időt rabló dolgok ezek és csak azért írom le, hogy megértsétek miért nincs még készen minden.

A honlap megszületésének ötlete egyébként évek óta motoszkál a fejemben, 1-2 zárt projekt született is rá (Klary a tanúm, szegény hiába tesztelte őket órákon át), de lelőttem ezeket a projekteket, mert nem voltam elégedett az eredménnyel. Örömmel jelentem, hogy ezzel az oldallal elégedett vagyok, ha nem is a jelenlegi formájában (tartalmak hiánya stb). Viszont azt látom, hogy ha 1-2 ember még beszáll és segít a tartalommal való feltöltésben, akkor energiáimat az új ötleteim megvalósításába fektethetem és nem azzal kell bíbelődnöm, hogy ezt és azt a hírt/leírást meg kellene írnom, de amazzal is haladni kéne meg még 1000 dologgal kb. egyszerre.

Szóval türelmeteket szeretném kérni, az oldal fejlesztése folyamatosan zajlik, minden nap órákat fektetünk bele szabadidőnkből, hogy a legjobb élményt nyújthassuk nektek, természetesen csak amit egy taktikákkal foglalkozó oldaltól el lehet várni. Nyilván ez idővel alább fog hagyni, hiszen új raid nem jelenik meg minden hónapban, nem lesz ennyi munka vele.

Nagy hangsúlyt fektetünk a közösség építésére, ezért egy bárki által látogatható Discord szervert is létrehoztunk többféle különböző témájú csatornával, kérlek titeket, hogy aki szeret ismerkedni, csacsogni mindenféléről, vagy éppen taktikáról, az látogassa meg és beszélgessünk ott jókat. A Discordot operátorok és én is felügyelem, szinte egész nap mobil appról ott vagyok és értesítést kapok ha @Tüsi említést írtok. Természetesen a hang alapú csatornák felügyelete sokkal macerásabb, ezért ha ott gubanc van, inkább használjátok az írott szöveges csatornákat (vagy jelentkezzetek operátornak lol).

A Discordon kívül terveimben van a közösségépítésnek csúfolt beülős/iszogatós/beszélgetős találkozók szervezése is 1-2 havi rendszerességgel, de ezek önszerveződővé is válhatnak a későbbiekben.

A végére még annyit szeretnék hozzátenni, hogy itt is igaz a mondás: “Ha nem tetszik, csináld jobban.” Ezalatt azt értem, hogy nyugodtan írj nekem, ha szerinted valami nem jó, vagy épp új ötleteid lennének, el fogom olvasni. A javaslatokat mérlegelem és ha egyezik az általam és a staff által elképzelt célokkal, igyekszünk is majd megvalósítani. Illetve ha túlteng benned a tenni vágyás, csatlakozz hozzánk és segítsd munkánkat.

Végezetül kellemes időtöltést kívánok az oldalon és a Discordon is!

Tüsi

Tüsi

Írta: Tüsi

Helló! Tüsi vagyok, 32 éves budapesti lakos, nem migráns.

A WoW 2006-ban szippantott be, azóta imádom a raidelést. 8 évig voltam guildmastere és raidleadere a Tűzsárkány social guildnek az Arathor Alliance oldalon, így muszáj voltam a guildemnek is taktikákat írni.

Bár most nem én írom a taktikákat (hanem Melinda), de örülök, hogy újra foglalkozhatom a dologgal és tehetek valamit a magyar WoW közösségért.

Pár éve már az In Aeternum (Arathor) guildet boldogítom jelenlétemmel.

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

BOSStaktika

Oldalunk abban a reményben készült, hogy segít a magyar WoW közösségnek felkészülni a játék legújabb PvE raid contentjeire Heroic és Mythic nehézségi szinteken is.

Ötleteket, kérdéseket, véleményeket szeretettel várunk Facebook oldalunkon, emailben, Discordon és az egyéb csatornákon egyaránt.

Látogatók

005131